Учешће на 54. међународном симпозијуму примењене војне психологије (ИАМПС 2019)

Међународни симпозијум примењене војне психологије (The International Applied Military Psychology Symposium“ - IAMPS 2019) ове године одржан је у Сарајеву у Босни и Херцеговини, у периоду од 6. до 10. маја 2019. године. На симпозијуму је учествовао представник Министарства одбране, психолог из Одељења за развој психолошке делатности Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе.



Симпозијум IAMPS 2019 припремљен је и организован у сарадњи Министарства одбране и оружаних снага Босне и Херцеговине и Интернационалне организације за миграцију са седиштем у Босни и Херцеговини. Излагачи из разних делова света, понајвише из европских земаља, износили су своје презентације по одређеним питањима из различитих области војне психологије. Излагање презентација било је подељено у четири сегмента: селекција и лидерство, индивидуална и организациона процена, резилијентност и борбени стрес, подршка ветеранима и њиховим породицама.

54. по реду међународни симпозијум примењене војне психологије пружио је учесницима информације о активностима психолошке делатности које су актуелне у другим оружаним снагама у свету. Поред тога, овај симпозијум представља јединствену прилику за упознавање и размену искустава између војних психолога који се баве многим заједничким практичним проблемима и темама. Такође, за учеснике скупа отварају се нове могућности за билатералну сарадњу и научно-стручну размену.