Психолози Министарства одбране у борби против Ковида – 19

У склопу бројних активности које су припадници Министарства одбране и Војске Србије предузели са циљем  пружања помоћи грађанима Србије у борби против пандемије вируса Ковид-19, психолози Одељења за развој психолошке делатности Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Министарства одбране од почетка пандемије ангажовани су на пружању подршке и помоћи онима којима је то потребно.

Током и након ванредног стања уведеног 15. марта због пандемије, за све активне и пензионисане припаднике МО и ВС, којима је  потребна помоћ, обезбеђена је психолошка подршка и помоћ путем телефонске линије.

Од 13. јула, психолози Одељења, у сарадњи са Управом за војно здравство, свакодневно на лицу места пружају психолошку подршку оболелима од инфекције смештенима у привременој Ковид болници „Штарк Арена“ као и у Ковид болници Карабурма. Са циљем процене психолошког стања и пружања помоћи, кроз саветовалишни рад, обављају се разговори  како са пацијентима, тако и са здравственим радницима. Својим знањем и искуством, психолози пружају оболелим пацијентима помоћ у превладавању бриге за њихово здравље и суочавању са стресом и страховима који су чести пратиоци оваквих стања. На тај начин доприносе укупном побољшању здравственог стања пацијената али и функционисању целокупног система здравствене заштите, потврђујући тако да су припадници Министарства одбране и Војске Србије увек тамо где су најпотребнији својој земљи и њеним грађанима.